Open Dag Esther Vergeer Foundation

Op zaterdag 16 april organiseert de Esther Vergeer Foundation een open dag bij tennisvereniging ULTC Iduna in Utrecht om lichamelijk gehandicapte kinderen en jongeren op een laagdrempelige wijze te laten kennismaken met de tennissport.

EVF Uitnodiging Open Dag - 16 april 2016 ULTC-Iduna Utrecht

Esther Vergeer Foundation
Al meer dan 10 jaar geleden is door rolstoeltennisster Esther Vergeer de foundation opgericht. Met de foundation streeft Esther er naar kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking door sport een kans te geven om hun beperking aan te kunnen, een kans om mee te doen, een kans op een eigen toekomst. En wat is er mooier dan een lichamelijk gehandicapt kind structureel te laten sporten bij een sportvereniging? Aan deze doelstelling levert de Esther Vergeer Foundation graag een bijdrage, middels het project ‘Join the Club’.

Join the Club!
Join the Club is een initiatief om gehandicapte kinderen en jongeren in aanraking te brengen met rolstoeltennis. We organiseren een open dag op de tennisvereniging waarbij plezier maken en informeren voorop staat. Het doel is om de open dag als impuls te gebruiken om daarna de kinderen en jongeren binnen de veilige en plezierige omgeving van een vereniging lid te laten worden. Juist omdat de Esther Vergeer Foundation er van overtuigd is dat lid zijn van een sportvereniging een gehandicapt kind helpt om sterker en zelfstandiger deel uit te maken van de maatschappij en vooral ook het plezier in het leven vergroot! De Foundation helpt de vereniging waar mogelijk om deze voor hen vaak nieuwe doelgroep te verwelkomen en de juiste voorzieningen te hebben.

De doelgroep bestaat uit kinderen en jongeren tussen de 6 en 18  jaar oud die uit de regio Utrecht komen, een enkelvoudige lichamelijke functiebeperking hebben (al dan niet rolstoelgebonden) en nog niet aan rolstoeltennis doen.

Vorig jaar zijn er twee open dagen geweest. Alle kinderen die hebben deelgenomen aan de open dag zijn na afloop lid geworden van de tennisvereniging. Een prachtige 100% score waar we trots op zijn. In 2016 is de doelstelling om 10 projecten te starten verspreid over Nederland, waarvan Utrecht er één is.

Jullie hulp nodig!
Bij de zoektocht naar deelnemers aan de open dag hebben we jullie hulp hard nodig. Het is gebleken dat het heel moeilijk is om in contact te komen met de doelgroep.
Promotie is dus zeer welkom! Denk aan een bericht op Facebook of Twitter of misschien ken je zelf iemand die tot de doelgroep behoort? We zien graag zoveel mogelijk kinderen verschijnen op 16 april bij ULTC Iduna!